OVER WENDY SMITS


Mijn verhaal
Hoi! Mijn naam is Wendy Smits, huid/schoonheidsspecialist en orthomoleculair therapeut met een grote passie voor gezondheid, sport en beauty. Ik zou mezelf eigenlijk anti-aging expert noemen. In 2014 startte ik mijn gelijknamige salon. De behandelingen en trajecten die ik geef, sluiten namelijk precies aan bij waar ik zelf voor sta: lekker leven vol energie, waarbij je je mooi en zelfverzekerd voelt. 

 

 


 

 

 

Van professioneel handbalster naar verre van gezond
Dat is voor mij niet altijd zo geweest. Na mijn carrière als professioneel handbalster voelde ik me verre van gezond. Ik was altijd moe, had last van een trage schildklier, eczeem en een huid met onzuiverheden (iets wat ik nog nooit eerder had gehad). Omdat alle voorgeschreven medicijnen en zalfjes niet hielpen, besloot ik zelf op onderzoek uit te gaan. Ik begon mijn voeding aan te passen en het was een openbaring wat dat met me deed. Ik kreeg weer energie, had geen medicatie voor mijn schildklier meer nodig en mijn huid werd zuiver en kreeg een gezonde glow. In totaal raakte ik 10 kilo kwijt. Ik had mezelf terug gevonden door pure en onbewerkte voeding. Als ik door deze nieuwe leefstijl mezelf gezonder en fitter dan ooit kon maken, kan een ander dat toch ook?
  

 

 

 


Van ervaringsdeskundige naar gezondheidsexpert
Ik volgde de opleiding tot orthomoleculair voedings- en suppletiedeskundige en behaalde ook certificaten voor huidverbeterende behandelingen. Ik startte als schoonheidssalon, maar heb me inmiddels ontwikkeld tot een kliniek waar ik mensen echt kan helpen met huidproblemen, hun gezondheid en mooi ouder worden. Ik kan de aanval inzetten van binnenuit en buitenaf, vanuit een natuurlijke benadering. Die natuurlijke aanpak komt op verschillende manieren terug in mijn leven: in de dingen die ik eet, maar ook door op een ecologisch woonproject te wonen en met natuurlijke, vegan producten in mijn salon te werken. Alles met liefde voor natuur, mens en dier dus! En één dier in het bijzonder: mijn hond Sun! Mijn allerliefste, sportieve en supergevoelige vriendinnetje. Als het aan Sun lag, bestond het leven alleen maar uit eten en knuffelen. Helaas moet ik Sun teleurstellen, want soms bestaat het leven ook uit acne, huidveroudering, eczeem of andere huidproblemen en gezondheidsklachten. Ik help je graag om je weer goed in je vel wil laten voelen, letterlijk en figuurlijk! Waar heb jij behoefte aan?

 


OPleidingen

Propedeuse Voeding & Diëtetiek

Gewichtsconsulent

Sport & voeding

Schoonheidsspecialist

Orthomoleculaire voeding & suppletie

Bindweefselmassage

 

WERKERVARING

Healthclub (4 jaar)

Professioneel handbalster (8 jaar)

Praktijk voor diëtiek (2 jaar)

Eigen onderneming (vanaf 2014)

 

CERTIFICATEN

Fruitzuur peeling

Chinese kruidenpeeling

Voeding: Haar, huid & nagels

Chemische Peels

Energetische Morfologische Bloedtest

Wimperlifting

Henna Brows 

 

En dit is Sun! 

 

Mijn allerliefste, sportieve en supergevoelige partner in crime

 

Als het aan Sun lag bestond het leven alleen uit eten en knuffelen