Super Skin Smoothie

Hij is misschien niet gifgroen of felrood, maar deze smoothie bevat alles wat een anti aging sapje nodig heeft. Alle ingrediënten bevatten essentiële vitaminen en mineralen voor een stralende en egale huid. We gaan ze even op een rijtje zetten.

 

Banaan: Deze gele rakker is rijk aan vit A, B en E. A en E zijn sterke antioxidanten en vangen vrije radicalen op zodat onze huid minder snel zal rimpelen of verkleuren. Wel bevatten bananen veel suiker dus hou het bij maximaal eentje per dag. 

 

Amandelmelk (ipv koemelk): Op het gebied van vitaminen bevat het vooral vitamine E. Verder is amandelmelk zoals vrijwel alle noten rijk aan mineralen zoals magnesium, seleen, mangaan, zink, kalium, ijzer, fosfor, koper en calcium. Vooral zink is een belangrijk element voor de huid. Het helpt de huid om oud en beschadigd collageen af te breken zodat nieuw collageen zich kan vormen. Omega 3 is een onderdeel van amandelen. Deze essentiële vetzuren houden de membranen van onze (huid)cellen soepel en gezond en hebben een ontstekingsremmende werking. 

Koemelk daarentegen bevat een groeihormoon die de propioni bacterie van acne kan aanwakkeren. Daarnaast is een groot deel van de bevolking zonder dat zij dit weten overgevoelig voor koemelk. Dit kan zich uiten in buikpijn, dunne ontlasting, acne, eczeem en nog meer verschillende klachten. Eigenlijk raar dat we dan de melk van een koe gaan drinken. We verliezen namelijk de enzymen die melk afbreken als we niet meer de borst van mams drinken. Ik heb nog nooit een kalf gezien die op volwassen leeftijd even onder een moedergeit gaat hangen om te kijken of daar nog wat te halen valt... maar ja, dat is weer een ander verhaal.

 

Kaneel: ooeee kaneel! Het is bewezen dat kaneel ons collageen een boost geeft en het helpt onze bloedsuikerspiegel stabieler te houden. En of dat nog niet genoeg is...het heeft een ontstekingsremmende werking en ontstekingen in het lichaam zorgen voor vervroegd verouderen. Maar Petje Pitamientje zou zeggen: "Ik vind het gewoon lekker..."

 

Boerenkool: Donkere (Blad)groenten zijn bronnen van carotenoïden. Deze versterken het immuunsysteem en beschermen de huidcellen tegen UV-straling en vervuiling. Hun antioxidante en ontstekingsremmende werking maakt dat de huid minder gevoelig is voor UV-straling en ontstekingen. En ook zink is hier weer van de partij.

 

Blauwe bessen: Herkenbaar? Je krijgt er van die paars/blauwe vingers en lippen van als je ze eet en dat is niet bepaald makkelijk om weg te wassen. Met een beetje pech zit het op je kleding. Dit zijn flavonoiden. Zij geven kleur aan voeding. Hoe hardnekkiger de vlek, des te sterker de werking van deze antioxidanten.

 

Rauwe cacao: Last but not least...De heilige boon en zoals de Maya's al jaren geleden zeiden: voedsel van de goden. Rauwe cacao is een superfood. Wat is een superfood precies? Een voedingsmiddel dat zo compleet mogelijk is qua voedingsstoffen (vitaminen/mineralen/spoorelementen). Dus eigenlijk kan je beter vragen? Welke vitaminen en mineralen bevat rauwe cacao niet? Ik ga nog een keer een blog schrijven over cacao, want daar kan je echt een boek over schrijven, maar voor nu is het belangrijk om te weten dat het vol antioxidanten zit die de huid tegen allerlei invloeden beschermen en meerdere processen ondersteunen. Het enige nadeel van rauwe cacao is dat het de stof fytinezuur bevat. Dit remt enzymen die nodig zijn om eiwitten te verteren. Ik voeg dan ook geen eiwitpoeder of eiwitrijke voedingsmiddelen toe aan deze smoothie. Heeft toch geen zin. Die haal ik later op de dag wel weer in.

 

Benodigdheden voor 1 smoothie:

 

- 1 banaan

- 2 el rauwe bio cacao

- 2 grote handen boerenkool (mag ook spinazie zijn)

- 1 handje bevroren blauwe bessen (bio)

- snufje kaneel

- 250 ml amandelmelk

 

Het is op zich niet zo moeilijk...je gooit alles in de blender en je hebt een heerlijke smoothie (skin)!

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Liliana (zaterdag, 02 november 2019 07:20)

    Hi Wendy, ik wil deze smoothie zeker proberen. Om het beste resultaat te krijgen hoe vaak per week moet je hem drinken? En moet ik hem meteen opdrinken of kan ik hem maken en pas na 1/2 of 1 uur drinken?

  • #2

    Wendy (zondag, 03 november 2019 08:00)

    Hey Liliana, Smoothies kan je bijna niet te veel drinken. Het mooiste is om smoothies af te wisselen zodat je verschillende vitaminen en mineralen binnen krijgt. Je kan het glas het beste meteen leeg drinken nadat je het gemaakt hebt anders gaan er veel voedingsstoffen verloren. Geniet ervan! X0