Blueberry- no sugar-muffins

De lekkerste muffins vind ik blueberry muffins...Deze zijn zonder suiker en gluten. Met speltmeel kun je ze ook maken of een combi van amandel en spelt. Dan zijn ze alleen niet glutenvrij....maar evengoed lekker :)

 

Wat heb je nodig?

- 200 gram amandelmeel 

- 75 gram kokosolie gesmolten

- 1/2 tl vanilliepoeder

- Zout naar smaak

- 65 gram honing

- 20 maple syrop

- 2 eieren

- 1/2 tl wijnsteenbakpoeder

- 1 tl baking soda                                                               

- Vergeet de blauwe bessen niet: 100 gram (bevroren)

En nu?

Smelt de kokosolie, vet de vormpjes goed in (ik gebruik siliconen) en verwarm de oven op 175 graden.

 

Behalve de berries meng je alles goed in een kom met een mixer. Ik gebruik nog steeds de staafmixer van mijn oma. Dat ding werkt nog steeds en is inmiddels vintage! Dan denk ik altijd even haar.

 

Je kan de berries er op het laatst voorzichtig doorheen scheppen, maar voorzichtig is niet mijn sterkste punt. Ik schep een laagje deeg in een vormpje, leg een paar berries er op, vervolgens weer een laagje deeg, berries bla bla. En bovenop plaats ik nog 1 of 2 bessen die er een beetje uitsteken. Geeft een leuk effect.

 

Nu heel snel in die oven, want des te sneller zijn ze klaar. Ongeveer een half uurtje, maar iedere oven is anders dus check even tussendoor. Warm zijn ze ook lekker, maar de smaak komt pas echt goed tot zijn recht als ze zijn afgekoeld...

Reactie schrijven

Commentaren: 0